15 март

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

На овој датум е одржан првиот состанок на првата група на корисници на GNU/Linux од Битола - Лугола.

Тогаш, во присуство на тогашниот број членови е воспоставена целта на групата, нејзините заложби, како и образложени идеите зошто вакво здружение треба да постои.

Групата ја формира и координира Александар Балаловски.