29 ноември

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

На овој датум во 2002 година е формирана првата невладина организација во Република Македонија што има за цел промовирање на идеите и заложбите што заедницата на слободен софтвер/софтвер со отворен код ги има во светот - Слободен софтвер Македонија.

Досега НВО „Слободен софтвер Македонија“ има реализирано многу проекти, кампањи и активности.
Повеќе на официјалната страна на оваа организација.