Deb

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

deb е наставка на софтверските пакети на Debian и е најчесто користеното име за таквите бинарни пакети.

Основен програм за манипулација со овие пакети е dpkg, најчесто автоматизиран преку Apt-get.