NSND/2009/Belgrad

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

НСНД Белград


Повик

http://groups.google.com/group/nistasenecedogoditi/browse_thread/thread/85d1c70e0dc7a08b


Датум

Најверојатно првиот викенд во Април (4.04 и 05.04).

Петок вечер/Сабота наутро до Недела вечер.


Кој оди? (начелно)

  • Дамјан
  • Глиша
  • Илин
  • Гемиџи
  • Миша
  • Новица
  • Стама
  • Уфо

Пат од Скопје

Автомобил

виамишелин - 430километри (860км во два правци)

Просечна потрошувачка 7литри/100км вкупно 60 литри бензин. Просечна цена Безоловен95 во МК/СР 0.77 евра.


Евра за бензин во два правци: 47евра

Ден. за бензин во два правци: 2840денари


Патарина Србија Ниш-Белград-Ниш: 1210 динари (2430 во два правци)

Патарина Македонија Скопје-Петровец-Куманово-Петровец-Скопје: 85 денари (170 во два правци)


Евра за патарина во два правци: 27 евра

Ден. за патарина во два правци: 1670 денари


Зелен картон+полномошно: 2450+450денари=2900денари

Зелен картон+полномошно: 48 евра


Вкупно 1 автомобил во евра за Скопје-Белград-Скопје со автомобил: 122 евра.

Вкупно 1 автомобил денари за Скопје-Белград-Скопје со автомобил: 7500 денари.

Делено на 4 во автомобил: 31евро (1880 денари)

Делено на 3 во автомобил: 41евро (2500 денари)


Автобус

По човек 1900 денари повратна со автобус директен. [citation needed]

Скопје - Ниш - Белград - 23:30 - 05:30 (БС ТОУРС Д.О.О.)

Белград - Ниш - Скопје - 17:30 - 23:00 (БС ТОУРС Д.О.О.)

Возен ред:

Белград-Скопје

Скопје-Белград

Воз

Тргнува од Скопје Петок 20:40 Пристига во Белград Сабота 5:44

Тргнува од Белград Недела 22:00 приситга во Скопје во Понеделник во 06:50

Проблем: Може да касни со саати во двете насоки :)

Цена поволна, забава задолжителна :)

Возен ред:

Возен ред на МЖ

Сместување