NSND/future/Bitola

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Датум

21 и 22 февруари 2009 година

Агенда

Сабота

 • 07:05 тргнување од Железничка станица Скопје
 • 07:30 до 10:30 (обезбедување интернет во возот, 3џи, ад-хок мрежа и интернет за сите присутни :) )
 • 11 часот пристигање во Битола
 • 12 часот собиранка и договарање што ќе правиме, секој си нуди што знае и кажува што сака да научи ( формираме некој распоред за денот)
 • 18 часот ручек
 • 20 часот до 22 часот Сподели Кино (давајте предлози за филм на вечерта)
 • 23 часот слободни активности на Широк сокак

Недела

 • 10 часот повторно собиранка и договор што ќе правиме, ако е исцрепна агендата од претходниот ден, ако не повторно ад-хок листа на презентации и споделување на искуства и знаења
 • 15 часот ручек
 • 18:30 заминување за Скопје (возот поаѓа во 18:51)
 • 18:51 до 22:15 (сподели знаење во воз)

Превоз

Според возниот ред на МЖ кој важи од 9.12.2007 до 13.12.2008 патничкиот воз 4901 од Скопје тргнува во 07:05, а во Битола пристига во 10:44, од Битола патничкиот воз 4904 тргнува од Битола во 18:51, а во Скопје пристига во 22:15 часот.

Цената на билетот е: 320 денари повратен билет.

Групен билет чини поефтино :

За групен билет треба најмалку 6 лица и треба да подготви листа на патници (име и презиме и година на раѓање), да се постави еден како водач на патувањето и на листата да се стави потпис и печат од организацијата, 2с.мк во случајов. Со ваква "финта" се добива 50% попуст од регуларната цена

Локации

Нели во Битола се отворил некој нов театар со убави простории (покрај сцената)? Може таму да се праша?

Учесници

 1. Александар Балаловски (МКД)
 2. Игор Стаматовски (МКД)

Просторија

 • Ни треба локација за дневните собири со солиден интернет и повеќе места за седење.
 • Ни треба локација за проекции за Сподели Кино, некоја кино сала, амфитеатар, конференциска сала, кафуле со алтернативни содржини или сл. По теркот на Точка или Мала Станица.

Опрема

 • Проектор
 • Пиратско знаме

Интернет

Гемиџи :) 3 џи ;)

Сместување

 1. Копанки на Пелистер Цена : 300 денари по особа
 2. Хотел Битола Телефон: 047 255 368 Цена : Двокреветна соба за едно лице е 970 ден, за двајца 1940 ден. Еднокреветна е 1070 со ТВ и доручек, без ТВ е 1020 ден.
 3. Хотел De Niro Телефон : 047 236 442 Цена : 2480 ден двокреветна соба со Interent, ТВ и доручек, 1240 ден. по човек. Ако сме група може да добиеме и попуст.

Разлика меѓу дениро и хотел битола 2480 - 1940=540 денари

корисни линкови

http://www.cleverclevergirl.com/?p=10

http://barcamp.org/RecommendedSessions

http://barcamp.org/TheRulesOfBarCamp

http://barcamp.org/OrganizeALocalBarCamp