Novell

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Официјалното лого на Novell

Novell Inc. NOVL е американска софтверска корпорација која е специјализирана за мрежните решенија и поврзаностите на мрежите со оперативните системи како Novell NetWare и SUSE Linux, како и производи за менаџмент на безбеден идентитет, и интеграција на апликации и колаборативни решенија.

Заедно со WordPerfect, Novell беше една од најзначајните компании за правењето на „Долината на Јута“ што го стави во фокус развивањето на софтвер за големите технологии.

Денес оваа област има повеќе мали компании чии вработени предходно работеле за Novell. Според скорешно рангирање, Novell е 22та најголема компанија за софтвер во светот.

Надворешни врски