Deb

Од Сподели wiki
Преработка од 15:21, 18 октомври 2006; направена од 62.162.189.135 (разговор)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

deb е наставка на софтверските пакети на Debian и е најчесто користеното име за таквите бинарни пакети.

Основен програм за манипулација со овие пакети е dpkg, најчесто автоматизиран преку Apt-get.