Разлика помеѓу преработките на „NSND/2011/Куманово“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
Ред 28: Ред 28:
 
!scope="col"| Бара
 
!scope="col"| Бара
 
|-
 
|-
!scope="row"| Педерче
+
!scope="row"| Новица
 
| слободен софтвер што зошто како
 
| слободен софтвер што зошто како
 
| zotero
 
| zotero
 
|-
 
|-
!scope="row"| Педерче
+
!scope="row"| Алекс
 
| Ардуино, AVR, електроника, радио аматерство, хардвер
 
| Ардуино, AVR, електроника, радио аматерство, хардвер
 
| ???
 
| ???
 
|-
 
|-
!scope="row"| Педерче
+
!scope="row"| Дарко
| појма нема
+
| ???
| PXE, бекапирање , Office 2011 , Kaspersky Internet Security , Cluster SSH , 3 пениса , 1 вагина
+
| PXE, бекапирање и такви ствари, Cluster SSH
|}
+
|-
 
+
!scope="row"| Дамјан
 +
| Python, Erlang, CouchDB, скалабилност, Arduino, микроконтролери, пуно за систем администрација и мрежна администрација (рутирање ospf, bgp, rip, vpn-и), web сервер (nginx, cherokee, apache).. итн.
 +
| за се што знам, секогаш има и многу што сакам да слушам/научам, плус: конечно да научи да користи Latex, програмски јазици (Haskell, Lisp, Go)|}
  
  
  
 
[[Категорија:НСНД]]
 
[[Категорија:НСНД]]

Преработка од 16:06, 3 февруари 2011

Настанот отприлика ќе тече вака:

 • трае 2 дена 26/27 февруари
 • сабота околу 11/12 часот се стига во Куманово и почнуваме
 • програмата ќе се договори на лице место
 • првин да се запознаеме
 • да договоиме точно програма и идеме нешто вакво
 • може да се почне со „за 2с.мк, Сподели Знаење, хаклабот во Скопје
 • после идеме со некоја презентација за GNU/Linux слободен софтвер и слободна култура
 • најверојатно пауза (сендвич кафе)
 • потоа продолужуваме со уште презентации
 • привршуваме со Q&A и идеме на вечера/ручек и кафе
 • втор ден би бил отприлика ист со тоа што би вметнале доста ардуино хакирање
 • доколку има неkој заинтересиран ќе имаме паралелно install fest

Настанот го има карактерот на Unconference. Повеќе : http://en.wikipedia.org/wiki/Unconference


Место на одвивање

Настанот ќе се одвива во Куманово нели, во ОСТУ Наце Буѓони најверојатно во кабинетот по пракса. Визуелно: http://wikimapia.org/#lat=42.1287844&lon=21.7166662&z=18&l=0&m=b

Пријавување: Кој/Што/Како (ќе презентира и сака да слуша)

Име Нуди Бара
Новица слободен софтвер што зошто како zotero
Алекс Ардуино, AVR, електроника, радио аматерство, хардвер  ???
Дарко  ??? PXE, бекапирање и такви ствари, Cluster SSH
Дамјан Python, Erlang, CouchDB, скалабилност, Arduino, микроконтролери, пуно за систем администрација и мрежна администрација (рутирање ospf, bgp, rip, vpn-и), web сервер (nginx, cherokee, apache).. итн. }