NSND/2011/Куманово

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Настанот отприлика ќе тече вака:

 • трае 2 дена 26/27 февруари
 • сабота околу 11/12 часот се стига во Куманово и почнуваме
 • програмата ќе се договори на лице место
 • првин да се запознаеме
 • да договоиме точно програма и идеме нешто вакво
 • може да се почне со „за 2с.мк, Сподели Знаење, хаклабот во Скопје
 • после идеме со некоја презентација за GNU/Linux слободен софтвер и слободна култура
 • најверојатно пауза (сендвич кафе)
 • потоа продолужуваме со уште презентации
 • привршуваме со Q&A и идеме на вечера/ручек и кафе
 • втор ден би бил отприлика ист со тоа што би вметнале доста ардуино хакирање
 • доколку има неkој заинтересиран ќе имаме паралелно install fest

Настанот го има карактерот на Unconference. Повеќе : http://en.wikipedia.org/wiki/Unconference


Место на одвивање

Настанот ќе се одвива во Куманово нели, во ОСТУ Наце Буѓони најверојатно во кабинетот по пракса. Визуелно: http://wikimapia.org/#lat=42.1287844&lon=21.7166662&z=18&l=0&m=b

Пријавување: Кој/Што/Како (ќе презентира и сака да слуша)

Име Нуди Бара
Новица слободен софтвер што зошто како zotero
Алекс Ардуино, AVR, електроника, радио аматерство, хардвер ???
Дарко ??? PXE, бекапирање и такви ствари, Cluster SSH
Дамјан Python, Erlang, CouchDB, скалабилност, Arduino, микроконтролери, пуно за систем администрација и мрежна администрација (рутирање ospf, bgp, rip, vpn-и), web сервер (nginx, cherokee, apache).. итн. за се што знам, секогаш има и многу што сакам да слушам/научам, плус: конечно да научи да користи Latex, програмски јазици (Haskell, Lisp, Go)