ОДФ Фондација

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Фондацијата за отворениот формат за документи, Inc. е непрофитна организација која работи за поддршка од јавен интерес, го промовира и развива OASIS отворениот формат за документи уште познат и како ОДФ.

Вработените во фондацијата се вработени претежно на волонтерска основа кои го поддржуваат ОДФ на многу начини. Примарен фокус на активности е директно учество во процесот на формирање спецификации за ОДФ. Исто така фондацијата работи на решенија на светски проблеми каде се цени лесното и непрекинливо имплементирање на отоврениот формат за документи. Проектот da Vinci стои како суштина на сите овие напори.