Archie

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Archie е live GNU/Linux дистрибуција базирана на Arch и моментално е во бета верзија. доаѓа со основните Arch пакети и Xfce работната околина.

Намена

Бидејќи е базиран на Arch и ја користи Xfce работната околина, лесната Xfce работната околина и малкуте позадински процеси на Arch го прават многу брз жив (live) систем.

Апликации

Archie доаѓа со Abiword, Firefox и преконфигуриран iptables

Користење

Бидејќи е базиран на Arch, истите упатства и правила важат и за него.

Врски