Canonical

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Логото на компанијата Canonical

Canonical Ltd. е приватна компанија оформена од африканскиот претприемач Mark Shuttleworth за промоција на проекти за слободен софтвер. Canonical е регистрирана компанија и има голем број на вработени низ целиот свет, заедно со главните канцеларии во Лондон и канцеларијата за поддршка во Монтреал.

Проекти за слободен софтвер

Canonical денес спонзорира многу проекти и ја помага заедницата на слободен софтвер преку финансиски и технички средства. Како најбројни проекти се појавуваат:

Иницијативи и настани потпомогнати од Canonical

Развој на неслободен софтвер

Врски

Canonical Ltd, официјална страна