Разлика помеѓу преработките на „Шаблон:Содржина“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
 
Ред 2: Ред 2:
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Macedonia-icon.png]]   
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Macedonia-icon.png]]   
 
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Linux дистрибуции'''<br> [[Debian]] - [[Fedora]] - [[Gentoo]] - [[Kanotix]] - [[Mandriva]] - [[Mepis]] - [[RedHat]] - [[Slackware]] - [[SUSE]] - [[Ubuntu]]
 
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Linux дистрибуции'''<br> [[Debian]] - [[Fedora]] - [[Gentoo]] - [[Kanotix]] - [[Mandriva]] - [[Mepis]] - [[RedHat]] - [[Slackware]] - [[SUSE]] - [[Ubuntu]]
|------  
+
|------
| width="15%" valign="top" align="right" |  [[Слика:40px-Nuvola_apps_kalzium.png]]
 
| width="85%" valign="top" align="left" |  '''Природни и математички науки''' <br> [[:category:Астрономија и астрофизика|Астрономија и астрофизика]] - [[:category:Биологија|Биологија]] - [[:category:Геологија|Геологија]] - [[:Категорија:Екологија|Екологија]] - [[:category:Информатика|Информатика]] - [[:Категорија:Математика|Математика]] - [[:Категорија:Медицина|Медицина]] - [[:Категорија:Статистика|Статистика]] - [[:category:Физика|Физика]] - [[:category:Хемија|Хемија]]
 
|------
 
| width="15%" valign="top" align="right" |  [[Слика:40px-Nuvola_apps_browser.png]]
 
| width="85%" valign="top" align="left" |  '''Географија''' <br> [[:category:Географија|Географија]] - [[:Категорија:Европа|Европа]] - [[:Категорија:Јужна Америка|Јужна Америка]] - [[:Категорија:Азија|Азија]] - [[:Категорија:Африка|Африка]] - [[:Категорија:Северна Америка|Северна Америка]] - [[Антарктик]] - [[:category:Австралија|Австралија]]
 
|------
 
| width="15%" valign="top" align="right" |  [[Слика:40px-Nuvola_apps_mycomputer.png]]
 
| width="85%" valign="top" align="left" |  '''Технологија и применети науки ''' <br> [[Архитектура]] - [[Електроника]] - [[:Категорија:Индустрија|Индустрија]] - [[:Категорија:Интернет|Интернет]] - [[Инженеринг]] - [[:Категорија:Земјоделство|Земјоделство]] - [[:Категорија:Комуникација|Комуникација]] - [[Образование]] - [[Транспорт]]
 
|------
 
| width="15%" valign="top" align="right" |  [[Слика:40px-Nuvola_apps_kcoloredit.png]]
 
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Култура и уметност''' <br> [[Архитектура]] - [[Вајарство]] - [[Дизајн]] - [[:Категорија:Литература|Литература]] - [[Медиуми]] - [[:Категорија:Музика|Музика]] - [[:Категорија:Религија|Религија]] - [[:Категорија:Ликовна уметност|Ликовна уметност]] - [[Театар]] - [[:Категорија:Филмска уметност|Филм]]
 
|------
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Prasalnik.png]]
 
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Помош''' <br> [[Вовед]] - [[Помош:Упатство|Кратко упатство]] - [[Помош:Како да уредам страница|Како да уредам страница]] - [[Википедија:Страници за разговор|Страници за разговор]] - [[Помош:Како да почнам нова статија|Како да почнам нова статија]] - [[Википедија:Администрација|Администрација]] - [[Википедија:Авторски права|Авторски права]]
 
|------
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:40px-Nuvola_apps_hwinfo.png]]
 
| width="85%" valign="top" align="left" |  '''Останато''' <br> [[Азбучен индекс на статии]] - [[:category:Википедија|Википедија]] - [[:Категорија:Никулец|Никулци]] - '''[[Специјални:Нови статии|Нови статии]]'''
 

Преработка од 23:26, 7 мај 2006