Разлика помеѓу преработките на „Шаблон:Содржина“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 1: Ред 1:
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Tux-Lugola.png|48px]]   
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Tux-Lugola.png|48px]]   
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Лугола и слободниот софтвер'''<br> [[Слободен софтвер|Што е слободен софтвер?]] - [[ГНУ/Линукс|Што е Линукс?]] - [[Лугола|Што е Лугола?]] - [[Членови на Лугола]]
+
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Лугола и слободниот софтвер'''<br> [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Слободен софтвер|Што е слободен софтвер?]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[ГНУ/Линукс|Што е Линукс?]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Лугола|Што е Лугола?]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Членови на Лугола]]
 
|------
 
|------
  
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Background.png|48px]]   
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Background.png|48px]]   
| width="85%" valign="top" align="left" | '''ГНУ/Линукс дистрибуции'''<br> [[Debian]] - [[Fedora]] - [[Gentoo]] - [[Kanotix]] - [[Mandriva]] - [[Mepis]] - [[RedHat]] - [[Slackware]] - [[SuSE]] - [[Ubuntu]]
+
| width="85%" valign="top" align="left" | '''ГНУ/Линукс дистрибуции'''<br> [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Debian]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Fedora]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Gentoo]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Kanotix]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Mandriva]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Mepis]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[RedHat]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Slackware]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[SuSE]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Ubuntu]]
 
|------
 
|------
  
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Custom.png|48px]]   
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Custom.png|48px]]   
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Систем администрација'''<br> [[Датотечен систем]] - [[Команди|Основни ГНУ/Линукс команди]] - [[Кернел|ГНУ/Линукс кернел]] - [[Партиции|Партиции за ГНУ/Линукс]] - [[Iptables]] - [[Cron]] - [[MySQL]] - [[Утф-8]]
+
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Систем администрација'''<br> [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Датотечен систем]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Команди|Основни ГНУ/Линукс команди]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Кернел|ГНУ/Линукс кернел]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Партиции|Партиции за ГНУ/Линукс]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Iptables]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Cron]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[MySQL]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Утф-8]]
 
|------
 
|------
  
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Q3_Folder.png|48px]]   
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Q3_Folder.png|48px]]   
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Апликации'''<br> [[Yast]] - [[Automatix]] - [[DrakeConf]] - [[Emerge]] - [[Избор на софтвер|Предлог софтвер]]
+
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Апликации'''<br> [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Yast]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Automatix]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[DrakeConf]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Emerge]] - [[Слика:2rightarrow.png ]] [[Избор на софтвер|Предлог софтвер]]
 
|------
 
|------
  

Преработка од 18:24, 8 мај 2006